В Україні, 22 січня 2021 року, настане період відлиги після справжніх морозів, несподівано відвідали наші території зі снігом і ясністю на небі. Про це повідомляє відомий синоптик Наталка Діденко в соціальній мережі Facebook.

За словами метеоролога, двадцять другого числа, якраз на День Соборності України, майже всю територію охопить "плюсова" температура повітря. Протягом дня очікується температура на рівні до + 1℃ ...+5℃. Як зазначає Діденко, тепліше буде західній і південній частині України, там очікується + 5℃ ...+ 8℃, в Криму до + 10℃.

Також повідомляється, що лише на Закарпатті та в Карпатах очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, більша ж частина областей залишаться без істотних опадів. Однак буде сильний поривчастий вітер-південно-західного напрямку. Тому Наталка Діденко рекомендує бути обережними під дахами, деревами та білбордами.

Під будівлями не варто затримуватися, так як в період відлиги, потепління, відбувається танення снігу і льоду. Приходить час бурульок і зсувів брил льоду і снігу з дахів будинків.

Температура повітря в Києві, 22 січня, буде близько +2℃ ...+4℃ вдень, вночі — -1℃ ...-3℃. Укргідрометцентр зазначає, що вітер у столиці буде південним (7-12 метрів на секунду). Опадів не буде, але вітер все ж некомфортний і поривчастий. Одягатися занадто легко не варто.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Прогноз на 22 січня від Укргідрометцентру

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв Знай.ua, зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю. Про це розповів синоптик Роман Мурмила.

Також Знай.ua писав, прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті. Літо в 2021 може наступити вже в середині травня, хоча і закінчиться вже у вересні. Осінь буде дощовою і холодною. А в грудні і зовсім накриють суворі морози. 2021 за словами синоптика стане роком контрастів.