Наразі військовослужбовцям призначена додаткова грошова винагорода у розмірі 30, 70 та 100 тисяч гривень за виконання бойових завдань.

Але щомісячна доплата може бути скасована, якщо воїн скоїв адміністративне правопорушення, пов’язане саме з проходженням військової служби. Мова не йде про адміністративні правопорушення поза службою, відповідальність за які встновлює КУпАП.

Про це повідомив Верховний Суд України згідно з висновком по справі, яку розглядав Касаційний адміністративний суд. До суду надійшов позов військовослужбовця на військову частину, у якому той намагався оскаржити позбавлення його щомісячної додаткової винагороди за березень - квітень 2022 року. Як йдеться у матерілах справи, на підставі протоколів про домашнє насильство наказами командира військової частини було вирішено не виплачувати військовому додаткову винагороду на період дії воєнного стану в розмірі 30 тис. грн за березень і квітень 2022 року

На думку позивача такі дії були протиправними, тому він звернувся до суду.
Під час розгляду справи Касаційний адміністративний суд дійшов висновку, що передбачене постановою КМУ № 168 грошове забезпечення військовослужбовців пов’язане саме з виконанням обов’язків військової служби, відповідно невиплата додаткової винагороди як складової грошового забезпечення має бути пов’язана теж із виконанням або невиконанням військовослужбовцями обов’язків саме військової служби, а не дій поза службою.

В такому випадку позивача не мають права позбавляти виплати додаткової винагороди, а штраф за адмінпорушення він має сплатити на загальних підставах.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

військовий: фото з інтернету

Раніше ми повідомляли, що Військовим збільшили виплати: хто і скільки отримає

Нагадаємо, що "Війну не виграти, але ще є час": відомий волонтер зробив приголомшливу заяву