В ефірі програми «Політика Навиворіт» політолог Дмитро Снєгирьов розглянув проблему українських військовополонених і можливі шляхи її вирішення.

Ускладнює проблему ще й те, що в Росії прекрасно знають, наскільки вона болюча для України, і не соромляться використовувати цю тему при найменшій можливості.

В цей момент, як відомо, розмова в мінській контактній групі щодо звільнення полонених припинена - її загальмувала російська сторона. Але в першу чергу, на думку експерта, винні в цьому українські представники, точніше, неузгодженість їх дій.

Нагадуємо, що, за даними Служби безпеки України, зараз на окупованій території Донбасу в полоні тримають 251 українця, а в Криму - 112.

Ще у вересні в Офісі президента повідомили, що підготовлені списки, за якими сто українців повинні були обміняти на сто росіян. Але незабаром після цього колишній глава держави Леонід Кравчук, нині керівний українською делегацією в Мінську, представив інший список, в якому значилися тільки одинадцять імен.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Це могла бути просто випадкова помилка - але, як нагадує Снєгирьов, кожна така помилка є подарунок Росії, оскільки надає їй можливість плутати карти. Причому цією можливістю користуються представники не стільки самої Росії, скільки «народних республік».

Як і слід було очікувати, пішли незграбні виправдання. Речник української делегації Олексій Арестович взявся пояснювати, що ті одинадцять імен були згадані тільки на першій сторінці списку. А крім самого цього списку, в документ додані ще чотири розділи.

На закінчення Дмитро Снєгирьов радить українській делегації налагодити спільну роботу своїх членів і всіляко розширювати роль місії ОБСЄ. Без її допомоги не вирватися з російської пастки.

Раніше цей політолог вказав, що українська делегація в Мінську опинилася між двох вогнів.

Також він закликав на цих переговорах не погоджуватися на російські умови.