Українець Володимир Остроушко поділився досвідом міграції із Запоріжжя в Катовіце, а також порівняв життя в Україні та в Польщі.

"Контраст між Україною та Польщею величезний. Мене шокували дороги, відсутність розмітки, шокувала манера водіння водіїв. Коли я їхав через Київ, я був вражений заторами на дорогах, автохамством і кількістю будинків на одиницю площі... (за перший місяць мого перебування в Польщі я нарізав по польських дорогах близько 1,5-2 тисячі кілометрів. Я намагаюся завжди їздити за правилами і в Україні і, тим більше, в Польщі.

Я, коли принципово їду в Польщі по місту зі швидкістю 50 км/год, збираю ззаду себе десятки машин – жодна людина жодного разу не моргнула, не підрізала, не тим більше, почав розбирання зі мною. Люди, де можуть, спокійно обганяють і продовжують їхати з комфортною для себе швидкістю. Спочатку, з незвички я "чудив" на дорогах, їздив "різко" (різко міняв смуги руху, як в Україні, щоб встрягнути в потрібну смугу) – мені жодного разу ніхто не моргав, не лаявся. Коли я забував включати фари - мені моргали фарами, це - так. Люди дуже спокійні і не агресивні). У Польщі машина - це просто засіб пересування. Машини тут коштують копійки. По бензину - машина набагато вигідніше, ніж громадський транспорт. Ну, і зручно, звичайно. У Катовіце машин, повірте, дуже багато. Але, ніколи я не стояв в заторах довше 5 хвилин!" - написав українець для "Хвилі".

Також Володимир зазначив, що в Польщі на вулицях дуже чисто.

"Я ходжу в кросівках з білою підошвою. Вона і через місяць залишилася біла. По квартирі, в принципі, можна ходити, не роззуваючись з вулиці – немає бруду", - додав він.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці поскаржилися на масове "кидалово" в Польщі: "Залишають без зарплат і з боргами на орендованих квартирах".

Як повідомляв портал Знай.uа, заробітчанин присоромив українців за кордоном.

Також портал Знай.uа писав, що у Польщі заробітчанин помер після затримання поліцейськими.