Кабінет Міністрів розробляє механізм електронного бронювання співробітників через портал "Дія", що має вдосконалити організацію та контроль за мобілізаційними процесами.

Ідея не нова, її обговорювали ще восени минулого року. Головною перевагою нововведення є відмова від традиційного паперового формату бронювання на користь електронного. Це не лише заощаджує час та ресурси, але й робить процес більш прозорим та ефективним. У проекті постанови не передбачається суттєвих змін до концепції бронювання. Відстрочку може отримати лише половина працівників, та й то тих, які критично важливі для виробництва.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Якщо компанія хоче забронювати більше половини своїх працівників, їй потрібно буде аргументувати це. Для здійснення електронного бронювання керівник підприємства або уповноважена ним особа має здійснити ідентифікацію у системі "Дія" та подати список працівників, яких планується забронювати. При цьому потрібно надати обов'язкові дані про кожного співробітника, включаючи прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код, військове звання, номер військово-облікової спеціальності, тип військово-облікового документа, посаду керівника або заступника керівника підприємства, а також дані про саме підприємство.

Після подання переліку співробітників програма автоматично звіряє дані з Єдиним державним реєстром призовників та військовозобов'язаних. У разі успішної перевірки формується позначка про бронювання, а у вашому особистому кабінеті на порталі "Дії" з'являється відповідний сертифікат.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Також важливо зазначити, що програма автоматично блокуватиме подання переліку, якщо компанія перевищила ліміти за кількістю заброньованих співробітників або не уточнила дані про кількість військовозобов'язаних у ТЦК через наявність у співробітників незакритих адміністративних проваджень щодо порушення мобілізаційного законодавства.

Робітників можна резервувати на 6 або 1 місяць. Якщо підприємство закриється, працівника звільнять або закінчиться контракт із виробництва товарів або послуг для Збройних Сил України, бронь буде скасовано.

Нагадаємо, ІПСО, маніпуляція та розкол: Марія Ланг попередила про ризики через закон про мобілізацію

Також ми повідомляли, що На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут