Для українських чоловіків, які зараз живуть у Німеччині, можуть виникнути проблеми з отриманням грошей від уряду. Це тому, що Німеччина розмірковує над тим, щоб не давати фінансову допомогу деяким людям.

Це означає, що цим чоловікам доведеться знайти інші способи заробляти гроші або отримати допомогу, можливо, змусить їх подумати, чи варто залишатися в Німеччині або краще повернутися додому, в Україну.

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

В Німеччині розгорівся дебат щодо виплат українським чоловікам-біженцям. За даними Міністерства внутрішніх справ, у країні перебуває понад 200 тисяч українців призовного віку, що спонукало деяких у Бундестазі запропонувати обмежити фінансову допомогу для цієї групи.

Основна занепокоєність полягає в тому, що нинішній рівень підтримки може відволікати їх від участі в обороні України.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Показати ще

"Сигнальний ефект для українців буде поганим, коли ми говоримо про войовничість, з одного боку, але, з іншого боку, опосередковано шкодить волі до захисту", — сказав Хан.

біженці

У Німеччині йде дискусія щодо того, чи варто продовжувати виплачувати допомогу українським біженцям-чоловікам призовного віку. Депутат Хан виступає за це, але Олександр Мюллер з партії FDP проти, аргументуючи, що всі українці в Німеччині мають отримувати однакові пільги.

Міністерство праці каже, що допомогу можуть отримати ті, хто дійсно в цьому потребує, але їм потрібно шукати роботу через центр зайнятості.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, посилення мобілізації: чи будуть випускати чоловіків, які мають відстрочку

Як раніше повідомляв Знай.ua, українцям готують серйозні зміни у бронюванні від армії: багатьох це обурило