Також народний депутат Федір Веніславський висловив думку, що повторний прохід військово-лікарської комісії для тих, кого раніше оцінили як обмежено придатних до служби, допоможе виявити реальний стан їхнього здоров'я та готовність служити.

Це рішення, за його словами, спрямоване на боротьбу з корупцією та на більш ефективне використання потенціалу кожного громадянина в умовах війни.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Веніславський підкреслив, що ця ініціатива також спрямована на те, щоб унеможливити використання статусу обмежено придатного як засобу для уникнення служби або виїзду за кордон.

Він зазначив, що переоцінка стану здоров'я може призвести до того, що більше громадян будуть визнані придатними до служби та зможуть приєднатися до бойових підрозділів, посиливши обороноздатність країни.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Цей крок дозволить нам не тільки забезпечити більш справедливий підхід до мобілізації, але й зміцнити наші оборонні сили новими резервами," - заявив Веніславський в ефірі телемарафону.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що командир "Вовків Да Вінчі" пояснив, що загрожує Україні без мобілізації.

Сергій Філімонов, командир окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі", висловив серйозні тривоги щодо ситуації на сході України.

На його думку, без мобілізації щонайменше 250 000 осіб Україні вкрай складно стримуватиме наступ російських військових на поточних кордонах.