Юлія вела спокійний та гармонійний побут у серці Миколаєва до початку повномасштабної війни. Молода дівчина орендувала затишну квартиру неподалік будівлі обласної ради. Окрім комфортної квартири, Юлія мала власний зареєстрований бізнес – ФОП, надаючи бухгалтерські послуги однієї з провідних американських логістичних компаній.

Однак лютий 2022 року увірвався в її життя, наче страшний ураган, змінивши все назавжди. Один із громадян Нідерландів був стурбований ситуацією і попереджав її про тривожні новини в європейських медіа про можливе воєнне вторгнення РФ. Юлія не могла повірити, що війна розпочнеться. Про це повідомляє "Суспільне".

Юлія в Нідерландах, фото: Суспільне

Відчуваючи наростаючу загрозу, дівчина квапливо зібрала найнеобхідніші речі і разом із сестрою рушила у бік Рівненської області до матері. Вони встигли придбати квитки до Рівного та виїхати одним із трьох останніх автобусів, якому вдалося залишити місто. Паралельно з їхньою дорогою до безпечніших регіонів України, хлопець Юлії поспішав на власному автомобілі до польського кордону, щоб згодом забрати кохану з біди.

Наразі вона проживає в Нідерландах, маючи статус тимчасового захисту, активно долучаючись до процесу оформлення необхідних документів для інших українських біженців. Її хлопець також пересунув фокус своєї соціальної роботи на допомогу вимушеним переселенцям із України.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Юлія оселилася у містечку з населенням близько 13 000 мешканців, і не перестає дивуватися гостинності, люб'язності та співчутливості місцевих нідерландців. Незважаючи на комфортні умови перебування, Юлія наголошує на певних недоліках нідерландського способу життя.

Юлія в Нідерландах, фото: Суспільне

Зокрема область послуг розвинена гірше, ніж в Україні. Наприклад, їй довелося відмовитися від відвідування салонів краси, адже у більшості закладів послуги надаються без належного дотримання гігієнічних норм. Запис до лікаря також досить проблематичний, медичні огляди можуть бути призначені лише за наявності конкретних скарг.

Крім цього, міста Нідерландів перевантажені людьми, що призводить до частих транспортних заторів і мешканці масово пересуваються велосипедами. Похмура та дощова погода, яка вже кілька місяців не тішить променями сонця, сприймається Юлією досить болісно. А одноманітна провінційна тиша невеликих містечок, де все оживає лише у вівторок після "мертвої" неділі, стає додатковим випробуванням для дівчини, яка звикла до бурхливого життя.

Нагадаємо, або заробляй, або на вихід: українців ставлять у жорсткі межі

Як повідомляв "Знай.uа", на українців чекають неприємності в Польщі, якщо вони порушать це правило: "Такі громадяни втрачають усі"

Знай.ua писав, Європу накриє масова катастрофа - загинуть сотні тисяч людей: до чого варто готуватися