У Міністерстві соціальної політики відзвітували про те, що урядом було затверджено ряд рішень про вдосконалення пенсійної системи. Зокрема мова йде про індексацію виплат, а також можливості призначення пенсії достроково в окремих випадках. Ці зміни запропоновані до набуття чинності вже у 2022 році.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінсоцполітики у соціальній мережі "Фейсбук".

Так, тепер набула законодавчого закріплення "традиція" індексації 1 березня. Індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів тепер здійснюватимуть на загальних умовах.

Пенсіонери, кадр з відео

Також тепер окреслено два випадки, коли на пенсію можна вийти достроково.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

"- призначати достроково пенсії за віком за півтора роки до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано у зв’язку із змінами в організації виробництва та за інших умов;

- призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність", - анонсують важливі нововведення у повідомленні Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Марина Лазебна розповіла про нюанси накопичувальної пенсії: для кого вона стане обов'язковою і коли починати відкладати.

Як повідомляв Знай.ua, Лазебна розповіла, як зміняться субсидії у 2021 році