Лікар Євген Комаровський не лише відповідає на запитання українців про хвороби і лікування, публікує ролики з інформацією і поясненнями, але й ділиться базовими правилами етикету - схоже, він зазіхнувся на професію Олі Фреймут.
На своїй сторінці у соціальній мережі “Інстаграм” лікар поділився підбіркою правил по сервіруванню стола. Комаровський зазначив, що дітей потрібно залучати до накривання столу, тому що це допомагає виховувати розуміння їжі, її цінності, а також дозволяє дисциплінувати свої харчові навички. Лікар поділився лише трьома базовими правилами.
Правило перше. Як розкласти виделку, ніж і ложку.
Ніж і ложку потрібно класти справа від тарілки, виделку - зліва. Це продиктовано тим, що саме в правій руці люди тримають ніж або ложку під час споживання їжі.
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Правило друге. Зубці виделки, напрям леза ножа.
Лезо ножа мусить дивитися у бік тарілки - так зручніше починати трапезу. Крім того, леза, спрямовані у бік гостей, можуть бути сприйнятими як декларація ворожих намірів або почуттів. Виделку потрібно класти зубцями догори.
Правило третє. Розташування приборів після завершення трапези.
Коли з їжею покінчено - покладіть усі прибори на тарілку. Якщо вам не сподобалася їжа, можете схрестити виделку з ножем, кінчик ножа помістіть між зубцями виделки - це сигналізуватиме про ваше невдоволення.
Нагадаємо, раніше Комаровський дав інструкцію з безпечних прогулянок: як не підчепити Covid-19 на вулиці
Також Знай.uа писав, що Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу: "краще познайомитися з ним в дитинстві"