Сучасне обладнання в рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні» отримала і Київська лікарня №17.

Галина Славута працює в медзакладі анестезіологом. Починала інтерном, останні чотири роки – лікарка. З початком пандемії COVID-19 молодому медику довелося перепрофілюватися:

– У нас нестача персоналу. Раніше я виконувала тільки лікарську роботу, а зараз я і медсестра, і молодший медпрацівник.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

У відділенні інтенсивної терапії виділено 10 ліжок для хворих на коронавірус. Вільними вони майже не бувають. Усі хворі з ускладненнями, потребують максимальної турботи.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

Сучасний апарат штучної вентиляції легенів значно полегшить працю лікарів. Це справжнє диво медичної техніки. Він автоматично підлаштовується до потреб кожного пацієнта і має безліч програм для відновлення функцій легень.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

– Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за цей подарунок. Будь-якому анестезіологу приємно виходити на роботу, знаючи, що у тебе є якісна апаратура, з якою можна працювати, в якій ти впевнений на сто відсотків, – сказала Галина Славута.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

Заступниця директора з медичної частини Київської лікарні №17 Наталія Мельник зазначила, що апарат ШВЛ, подарований Фондом, вкрай потрібний подарунок:

– На сьогоднішній день це одна з головних потреб. Все-таки, важких пацієнтів стало більше і цих апаратів нам не вистачає.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, що надає надійну підтримку державній медиціні під час пандемії.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

– Допомагати опорним державним лікарням у боротьбі з коронавірусом Фонд почав ще в лютому 2020 року. На ці цілі за особистим рішенням Ріната Ахметова було виділено 300 мільйонів гривень. В умовах гострого дефіциту на ринку медичного обладнання Фонду вдавалося вигравати конкуренцію у цілих держав. В рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» були закуплені і передані медикам понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. Воно вже рятує життя. У рамках проєкту допомогу Фонду отримали державні лікарні в усіх регіонах країни. Це внесок Фонду в модернізацію української системи охорони здоров'я, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Фонд Ріната Ахметова допомагає державній медицині

Крім дефіцитного обладнання медикам передано 337 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу, понад 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів. У лікарні також передавалося паливо і медичний одяг. Для лікарів, які працюють з ковідними хворими, було організовано навчання, в якому взяло участь понад 2000 медиків.