Ілон Маск вперше став найбагатшою людиною в світі, хоча ще рік тому він входив тільки в топ-50.

Як повідомляє Bloomberg, засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск став найбагатшою людиною світу, обійшовши власника Amazon Джеффа Безоса.

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск став найбагатшою людиною світу, обійшовши власника Amazon Джеффа Безоса.

Так, завдяки подорожчанню акцій Tesla станом на 10:15 за Нью-Йорком (17:15 за Києвом) статки Маска зросли до 188,5 мільярда доларів. Таким чином Маск обійшов Безоса, якого вважали найбагатшою людиною світу з жовтня 2017 року.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Як зазначає видання, за останній рік власний капітал Ілона Маска зріс на понад 150 мільярдів доларів, і це, можливо, найстрімкіше збагачення людини в історії.

Джерелом зростання багатства Маска стало безпрецедентне здорожчання акцій виробника електрокарів , яке минулого року зросло на 743% завдяки стабільному прибутку, включенню до індексу S&P 500 та ентузіазму як з Уолл-стріт, так і з боку роздрібних інвесторів.

Попри те Джозеф Безос все ще мав би велику перевагу над Маском, якби не його розлучення, яке призвело до того, що він уступив близько чверті своєї частки Amazon колишній дружині.

А ще він у межах благодійності подарував свої акції на суму близько 680 мільйонів доларів.

Сам Маск вже прокоментував своє лідерство у Twitter. Він написав: "Так дивно". І потім додав: "Що ж, повертаємося до роботи...".

Незважаючи на свої астрономічне збагачення, Маск заявив, що мало цікавиться матеріальними речами і має мало активів поза межами своєї частки в Tesla і SpaceX. В одному з інтерв'ю у грудні 2020 Маск заявив, що головна мета його багатства полягає в прискоренні еволюції людства в космічну цивілізацію .

"Я хочу мати можливість якомога зробити більший внесок у місто на Марсі. Це означає просто великий капітал", - сказав Маск.

Водночас у Tesla Owners of Slicon Valley прокоментували новину про найбагатшу людину на планеті:

Доповнення:

Ціна акцій постійно змінюється, тому за деякий час Безос повернув собі першу позицію у списку мільярдерів Bloomberg, який оновлюється в реальному часі.

Однак варто зазначити, що за понад два роки лише Маск зміг посунути керівника Amazon з першого місця. На момент оновлення різниця між ними склала 3 мільярди доларів — 184 на 181 млрд.

Нагадаємо, Ілон Маск розповів про найскладнішу роботу в його житті

Як повідомляв Знай.ua, у Tesla з'явиться справжній конкурент

Також Знай.ua писав, Ілон Маск дозволить дитині самій вибрати статьу.