Кулінарний експерт та суддя реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати смачний та швидкий торт "Медівник". Для цього вам знадобиться 60 хвилин.
"Сьогодні я приготую найсмачніший, найвідоміший і всіма улюблений, соковитий торт медовик! Готувати його ну простіше нікуди! Сам медовик був придуманий на початку XII століття і після того рецепти змінювалися і придумувалися, покращилися сотні разів! У класичному рецепті 3 коржа, але я приготую 6!", - розповіла вона.
Інгредієнти для торта Медовик:
- яйця - 250 г
- цукор -150 г
- мед -130 г
- масло вершкове -130 г
- борошно - 250 г
- розпушувач - 5 г
- сіль - 0,5 ч. л.
- паленка - 70 г
- цукор - 100 г.
- сода - 1 ч. л.
- оцет - 1 ч. л.
Крем:
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Крем-сир - 300 г
- Вершки 33% - 600 г
- Пудра цукрова - 100 г
- Цедра мандарина - 3-4 шт.
- Вишня сушена - 200 г
Для декору:
- білий шоколад - 200 г
- горіхи грецькі - 100 г.
- форма для випікання - 24 см
Приготування:
Масло і мед з'єднати і поставити на вогонь до закипання. Для приготування паленки, покладіть 100 г цукру в сотейник, розподіливши його рівномірно по дну. Цукор має стати яскраво-коричневого кольору. Паленка готова, якщо з'явився легкий димок.
Зважте вказану кількість яєць і збийте їх з цукром за допомогою міксера. Змішати паленку з маслом і медом. Додати соду з оцтом. Добре вимішати, щоб не було грудочок.
З'єднати муку, розпушувач та сіль. Влити масляну суміш у яєчну, паралельно збиваючи міксером. З'єднуємо в три етапи. Потім також у три етапи додаємо муку. Розподілити тісто на 6 коржів.
Для випікання зручно використовувати фольгу з антипригарним покриттям. Силіконовою лопаткою пройтися по периметру для створення чіткої форми коржа. Випікаємо при температурі 180 градусів, 1 корж 5-6 хв. Від'єднуємо фольгу, коли злегка остигнуть.
Для приготування крему збити холодні вершки для збільшення їхнього об'єму вдвічі. Додати цукрову пудру і продовжити збивати. До крем-сиру додати цедру мандарина. Все змішати міксером. Можна також додати в'ялену вишню або чорнослив при перемащуванні коржів. Залишити на 6-8 годин, щоб просочився.
Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.