Відома українська психологиня Наталія Холоденко розповіла, чому відбувається перенасичення і як легко відпускати при розставанні.

На своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм Наталія Холоденко опублікувала коротке відео, в якому детально пояснила нюанси розставання і як пережити цей непростий період у житті.

Наталя Холоденко навела гарний приклад для порівняння. Коли людина на відпочинку і приходить момент збиратися додому, їй цього робити не дуже хочеться, а навпаки - виникає бажання продовжити свою приємну відпустку. Проте, не завжди це можливо.

Наталя Холоденко, instagram.com/kholodenkon

"Інколи правильно буде розійтися, щоб залишився такий посмак. Тобто розлучитися, це не означає назавжди покинути, залишити, а означає "вчасно піти з концерту", коли тобі це ще в радість. Вчасно закінчити зустріч, розмову.", - говорить вона. Наталка Холоденко

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Холоденко вважає неправильною позицію, що коли "мені було максимально добре, то це треба максимально продовжити". Щодо цього у неї зовсім інша думка:

"Якщо тобі було максимально добре, то треба піти у такій точці, щоб залишився приємний шлейф після вечора, повернення. Навчіться йти і закінчувати щось трохи раніше, ніж вам хотілось би. Тоді у вас буде такий спогад про це в ресурсі", - пояснила вона. Наталія Холоденко

Наталія Холоденко, instagram.com/kholodenkon

Психологиня також наголосила, що всі "пере-" є насиллям над собою. Наприклад, переїдання, надмірні тренування тощо.

"Ми часто переїдаємо і в спілкуванні і за столом. Через це змішуються всі смаки і всі фарби. А якщо ти переїдаєш на застіллі - ти не пам'ятаєш, що ти їв, адже у тебе тільки відчуття важкості. Тому потрібно навчитися правильним "дозуванням". Будь-яке "пере" призводить до втрати сенсу. Всі наші дії направлені на відновлення енергії, а коли ми робимо якесь "пере" ми дуже витрачаємо енергію. Будь-яке "пере" це те, що ти без сенсу перекрутив енергію, заплативши за це своїм здоров'ям, часом, щастям, можливостями і нічого далі не відбувається.", - пояснила вона. Наталія Холоденко

Нагадаємо, як загадати бажання на Новий рік, щоб воно збулося: поради психолога Холоденко. Наталія Холоденко розповіла, як правильно загадати бажання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мандрівник показав, як укладають шлюби з 12-річними на Ближньому Сході: Петросяну і не снилося. Відомий мандрівник Михайло Зарубін, який об'їхав всі 193 країни світу, розповів про різницю у віці при укладанні шлюбів у країнах Ближнього Сходу.

Також "Знай.ua" писав, що ведучий "Орла і решки" посеред пустелі натрапив на справжніх олігархів: умови життя вражають. Поселення посеред справжнього піщаного моря він знайшов у Західному Казахстані.