Цьогорічний вересень принесе українцям продовження літньої погоди, що затримається аж до третьої декади місяця. За прогнозами метеорологів, осінь прийде в Україну зі значним запізненням, і на півдні країни та у Закарпатті літо фактично триватиме протягом усього вересня. Про це повідомляє кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Середня температура повітря у вересні цього року складе +15…+20 °С, що перевищує кліматичну норму на 1,5-2 °С. В Карпатах буде трохи прохолодніше, +13…+14 °С. Такі теплі показники характерні радше для серпня, ніж для вересня, тому осінь не поспішає вступати в свої права.

Перша половина місяця буде аномально теплою і сонячною, особливо на півдні країни. В той час як на більшій частині України дощів майже не буде, опади прогнозуються переважно в південних областях, у Приазов'ї та в Криму.

Осінь, фото: znaj.ua

Зміни в погоді відчуються не раніше середини вересня. Починаючи з 13-16 числа, температура повітря почне поступово знижуватися, наближаючись до багаторічних середніх значень. Однак навіть із цими зниженнями перехід до справжньої осені буде повільним.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Показати ще

Перші заморозки можуть спостерігатися лише у третій декаді вересня, і то переважно у північно-західних областях, зокрема на Поліссі, та у високогірних районах Карпат.

Такий затяжний літній період може мати як позитивні, так і негативні наслідки. З одного боку, це продовжить сезон для фермерів, дозволивши зібрати більше врожаю, а з іншого — затримка осені може вплинути на екологічні процеси та створити труднощі для підготовки до зими.

Нагадаємо, бурі, смерчі та посухи: яка погода буде в Україні у найближчі десятиліття

Раніше ми розповідали, що Новий рік зустрінемо зі снігом: синоптики розповіли, яку погоду чекати цієї зими

Також, весну зустрінемо на два тижні раніше: Україну чекає зміна клімату вже з наступного року