Православною церквою в цей день вшановується апостол від 70-ти Фаддей і мучениця Васа Алонська.

Обидва походили з сирійського міста Едеси. Інші назви свята: "Фаддєєв день", "Фаддей", "Льняниця", "Василиса".

Раніше в цей день починали прибирати льон, його використовували як ліки та в практичних цілях. Тканину з цієї рослини використовували для рушників та постільної білизни, а також для одягу, розшивали вишивкою.

Ще сьогодні потрібно зібрати яблука, але дуже акуратно, щоби не нашкодити дереву. Потім урожай просушують від роси – витирати не можна, лише покласти під навіс. Якщо витерти, то порушиться наліт, який дуже важливий, щоби яблука довше зберігалися. У льох покладіть лише здорові плоди, а якщо трохи зіпсовані, то краще використовувати їх насамперед.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Показати ще

Раніше було прийнято цього дня сіяти щавель. Якщо це зробити до жовтня, то врожай ще буде. Можна квасити і солити білокачанну капусту, вона відмінно підійде для таких цілей. Вважається, що якщо зробити це саме на Василиси та Фаддея, то капуста довго зберігатиметься і буде дуже хрусткою.

Якщо потрібно вилікувати садна, синці, шишки чи порізи, то цей день чудово підходить для цього. Бажано, щоб той, хто лікуватиме, був одягнений у лляні речі. Засушіть стебла льону і дайте їх із собою людині, яка збирається в довгу дорогу. За повір'ям кароокі люди можуть випадково наврочити світлооких. Світлооким доведеться бити себе лляним стеблом, щоб вигнати з тіла пристріт. Так вірили наші предки.

Блакитні очі, фото з вільних джерел

Що не можна робити 21 серпня

21 серпня, як і в інший день, церква не схвалює і виступає проти лайки, агресії, пліток, заздрощів і жадібності, помсти, а також розпачу. Не можна відмовляти у допомозі нужденним.

За народними прикметами цього дня не варто ходити в гості чи запрошувати гостей - це до неприємностей та конфліктів. Слід також бути обережним із грошима – великі покупки краще перенести наступного дня.

Нагадаємо про знаки долі та народні прикмети: як зрозуміти, що ангел-охоронець намагається нас попередити.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.