Протягом останніх кількох днів спостерігається масове розсилання підроблених електронних листів, які нібито надсилаються від імені Державної податкової служби України. Ці повідомлення містять шкідливе програмне забезпечення у вигляді вірусу, і їхня мета – отримати доступ до інформації на комп’ютері користувачів.

Як пояснили на офіційному сайті ДПС 19 серпня, шахраї надсилають листи, що містять або прикріплений архівований файл, або посилання, за яким шкідливий файл автоматично завантажується на комп’ютер. Після відкриття цього файлу зловмисники отримують віддалений доступ до пристрою та всіх даних на ньому.

Важливо зазначити, що ДПС не використовує електронні адреси з доменом «pacaembu.sp.gov.br», який фігурує у фальшивих листах. Справжні офіційні листи від державної служби надходять лише з електронних адрес, зареєстрованих у доменах "gov.ua" або ".укр". Для службового листування використовується виключно домен "tax.gov.ua".

У ДПС закликають не відкривати підозрілі вкладення та посилання без перевірки факту надсилання такого листа відправником. Шахраї можуть підробити адресу відправника, тому навіть на перший погляд відомі та довірені адреси можуть бути фальшивими.

Популярні новини зараз

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Шахраї, фото з відкритих джерел

Для верифікації будь-яких сумнівних повідомлень радять звертатися на гарячу лінію Державної податкової служби за номером 0-800-501-007. Це допоможе уникнути ризику завантаження шкідливого програмного забезпечення та зберегти безпеку ваших даних.

Нагадаємо, заплатили кредит, але знову з'явилося 6500 гривень: українці потрапили до замкнутого кола від ПриватБанку

Раніше ми писали про те, що "Інвестував" вкрадені в Україні гроші: в Італії заарештували €41 млн олігарха Олексія Федоричева

Крім того, Знай.ua повідомляв, чому українці не отримують соціальні виплати та коли їм їх виплатять