В Україну повернулися графіки відключення світла з 19 серпня 2024 року. Про це попереджали, адже повернулася і спека через що зростає споживання.

Але українців все ж таки більше хвилює питання того, якою буде зима для всіх нас. Можливо, варто виїхати кудись із країни, щоби пережити це. Про це написали у виданні Financial Times і хорошого, правда, мало.

Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"

Експерти повідомляють, що наступна зима, швидше за все, випробує стійкість українського народу так, як це не було на європейському континенті з часів Другої світової війни.

"Росія знищила або захопила 9 ГВт електроенергії, що виробляється в Україні",- повідомляють вони.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Мобілізованим оголосили важливе нововведення

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

Показати ще

Це половина електроенергії, необхідної Україні взимку, і еквівалент пікового споживання електроенергії в Португалії, країні з населенням понад 10 млн осіб. Теплі місяці приховують найгірші наслідки.

Відсутність електроенергії означає відсутність доступу до основних послуг: водяні насоси та каналізаційні мережі не будуть працювати, а опалення буде вимкнено. В умовах низьких зимових температур деякі місця в Україні можуть стати просто непридатними для проживання. Найбільше постраждають літні люди, діти та вразливі верстви. Ризик гуманітарної катастрофи високий.

Квартира без опалення і світла як швидко зігрітись у ліжку під час блекауту

Нагадаємо, що українці більше платитимуть за газ: коли може зрости вартість кубометра.

Раніше ми повідомляємо, що якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Також стало відомо, що тариф на електрику хочуть "хитро" знизити: чи буде в Україні тепло та світло взимку.