Чеки, які покупці часто залишають на касах супермаркетів, можуть стати мішенню для шахраїв. Багато людей вважають чеки непотрібними та не звертають на них увагу, але така недбалість може призвести до серйозних проблем.

Каса у супермаркеті / фото: Freepik

Ось як шахраї можуть використовувати залишені чеки:

Викрадення товарів

Шахраї можуть знайти залишені чеки та використовувати їх для виносу товарів з магазину. Вони представляють чек охороні як підтвердження того, що товар вже оплачено, і таким чином вивозять товар без оплати.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Показати ще

Повернення неплатних товарів

Знайшовши чек, шахраї можуть винести товар з магазину без фактичної оплати, а потім повернути його назад у магазин і вимагати повернення повної вартості товару, використовуючи чек як підтвердження покупки.

Продаж інформації про картку та крадіжка ідентифікаційних даних

Чек з магазину Ельдорадо \\ фото Знай

При оплаті покупок банківськими картками в чеках може зберігатися частина даних картки. Шахраї можуть скористатися цими даними, перепродати їх або використовувати для подальшого шахрайства.

Якщо шахраї отримають інформацію про картку, вони можуть зателефонувати власнику, видаючи себе за представників банку, і спробувати вивідати секретний код.

Щоб уникнути цих проблем, слід дотримуватися кількох простих правил:

округлення чеків

  • Не залишайте чеки в магазинах чи на вулиці. Візьміть їх додому та зберігайте до тих пір, поки не переконаєтеся, що вони більше не потрібні.

  • Зберігайте чеки до 14 днів після покупки. Це допоможе, якщо вам потрібно буде повернути товар або скористатися гарантією.

  • Перед утилізацією розріжте чек на дрібні шматки або знищте його так, щоб ніхто не зміг відновити дані. Це допоможе запобігти використанню вашої інформації шахраями.

Не варто недооцінювати важливість чеків. Вони є важливими доказами ваших покупок і можуть допомогти захиститися від фінансових втрат та шахрайства.

Нагадаємо, не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму

Раніше ми писали про те, що посіви менші – ціни вищі: українцям пророкують подорожчання стратегічно важливої ​​крупи

Вам буде цікаво дізнатися все, що потрібно знати про "Картку киянина": сервіси, пільги та як її отримати