Цьогорічний липень принесе в Україну небувалу спеку, яка нагадує клімат Середземноморʼя. За прогнозами метеорологів, температура на півдні та сході країни може досягати +39°C.

Відомий синоптик Ігор Кібальчич зазначив, що гаряче повітря, яке прийшло з Аравійського півострова, охопить майже всю територію України, залишаючи лише західні області з трохи прохолоднішими умовами.

Аномальна спека

Ситуація ускладнюється тим, що навіть уночі поверхні не встигають охолодитися, через що кожен наступний день здається ще спекотнішим. Це особливо відчутно у великих містах, де бетон і асфальт утримують тепло, перетворюючи їх на справжні теплові острови. Крім того, високі температури підвищують ризик виникнення пожеж, що потребує додаткової обережності від населення.

Українцям радять дотримуватися правил безпеки, щоб не стати жертвами спекотної погоди. Намагайтеся не перебувати на відкритому сонці з 11:00 до 16:00, коли воно найбільш активне. Шукайте тінь або користуйтеся парасолькою.

Популярні новини зараз

Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати"

"Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових

Чи може Україна "включити" ЧАЕС і забути про відключення світла: багато хто цього не знав

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Показати ще

Забезпечте себе достатньою кількістю рідини. Вода допоможе уникнути зневоднення і підтримати оптимальний рівень гідратації організму.

Використовуйте вентилятори або кондиціонери, носіть легкий та дихаючий одяг, приймайте прохолодні душі.

Нас очікує серйозне випробування. Але дотримуючись простих рекомендацій, можна значно полегшити вплив температур і зберегти своє здоров'я.

Нагадаємо, Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь

Раніше ми розповідали, що Посуха загрожує врожаям усієї України: як це вплине на продуктові ціни

Також, Спека дасть трохи перепочити: прогноз погоди на початок липня