Тепер для зарахування дітей до садків і шкіл більше не потрібно бігати різними лікарями і збирати купу папірців. МОЗ затвердило нову уніфіковану форму медичної довідки, яка спростить цей процес.

Міністр Віктор Ляшко заявив, що вони проти довгих черг влітку та поспішних оглядів заради формальностей.

Нова система профілактики орієнтована на реальні потреби дітей. Тепер достатньо сходити до сімейного лікаря, який проведе усі необхідні огляди та видасть довідку № 086/о.

Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest

Огляд включає перевірку анамнезу, фізичне обстеження, вимірювання росту та ваги, перевірку зору, слуху та постави. Тільки при виявленні проблем сімейний лікар направить дитину до фахівця. Обов'язковий лише візит до стоматолога перед вступом до садка чи школи.

Популярні новини зараз

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Показати ще

Огляд можна пройти у будь-який зручний час протягом року, і його результати діятимуть рік. Для вступу до закладів професійної, професійно-технічної, вищої освіти медичний огляд проводиться лише якщо це вимагається навчальним закладом або встановлено умовами прийому.

лікарня

Зміни затверджено наказом № 1351 від 25 липня 2023 року. Щорічні профілактичні огляди учнів середньої освіти залишаються обов'язковими. За їх результатами також видається довідка №086/о. Для отримання довідки дитина повинна мати всі необхідні щеплення згідно з Національним календарем.

Нагадаємо, в наші діти будуть під потужним захистом: молитва для всіх батьків, яку потрібно читати регулярно

Раніше ми писали про те, що у українці можуть відновити здоров'я після травм та тяжких хвороб – які послуги отримаєте безкоштовно

Крім того, Знай.ua повідомляв, що потрібно знати про правець і чому ця бактерія особливо небезпечна влітку.