В Україні триває активна мобілізація, і під неї підпадають чоловіки віком від 25 до 60 років. Однак депутати Верховної Ради обговорюють можливість зниження верхньої межі призовного віку до 50 років.

Про це повідомив Юрій Здебський, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Він розповів про плани знизити мобілізаційний вік, оскільки залучення до армії чоловіків, старших за 50 років, вважається менш ефективним.

військовий: фото з інтернету

Представники парламенту вважають, що чоловіки віком понад 50 років менш ефективні в армії порівняно з молодшими військовими. Юрій Здебський пояснив, що зараз профільний комітет активно обговорює це питання, враховуючи думку військових експертів та спеціалістів з мобілізації.

"Розглядалося питання ефективності використання мобілізованих військовослужбовців віком 50+. Є така думка, що використовувати людей такого віку – неефективно," - зазначив Здебський.

Ініціатори змін вважають, що чоловіки віком від 50 років можуть більше допомогти у відновленні української економіки, ніж на службі в Збройних Силах. Депутат підкреслив, що зараз важливо знайти баланс між військовою потребою та економічною стабільністю країни.

Популярні новини зараз

Влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

Показати ще

Військовий з бронежилетом

Здебський також повідомив, що зменшення нижньої межі мобілізаційного віку нижче 25 років у Верховній Раді не планується. Депутати слухають військових та намагаються знайти компроміс, який би був максимально ефективним.

"Ми слухаємо військових і стараємося знайти компроміс, який би дав результати," - підсумував народний депутат.

Зараз питання зниження верхньої межі мобілізаційного віку до 50 років перебуває на етапі обговорення в комітетах. Остаточне рішення ще не ухвалено, але дискусія триває, враховуючи всі аргументи та можливі наслідки для країни.

Нагадаємо, Можуть забрати і до 25 років: нардеп пояснив нюанси мобілізації

Також, Новий закон про мобілізацію: хто може проходити службу за місцем проживання

Раніше ми розповідали, що За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу