В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Представники Міноборони України поділилися інформацією, чи наразі розглядають можливість, що громадяни могли б отримувати відстрочку в онлайн форматі.

Про це в одному із нещодавніх інтерв'ю заявила заступник голови оборонного відомства Катерина Чорногоренко.

Журналісти поцікавилися у Катерини Чорногоренко, чи розглядається можливість оформлення відстрочки онлайн.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

"Міноборони налагодило взаємодії із вісьмома державними реєстрами, щоб автоматично зберігати інформацію про військовозобов'язаних. У планах ще більше взаємодій з іншими базами даних", – зазначила Чорногоренко.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити

Показати ще

"Резерв+", скріншот: Facebook

Вона розповіла, що у Міноборони вважають, що у деяких кейсах відстрочка має надаватися автоматично, без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей. Адже ці дані вже мають державу в тому чи іншому вигляді.

"Наприклад, родинні зв'язки, зв'язок між батьком, матір'ю та дітьми є у Державному реєстрі актів цивільного стану. І вже зараз у нас із цим реєстром є взаємодія. Ми хочемо досить швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час та ресурси наших громадян", – наголосила вона.

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

У неї запитали, чи орієнтовні терміни, коли це вдасться запустити.

"У нас зараз досить щільне навантаження на команду. Ми запустили військово-обліковий документ. Зараз займаємося тим, що технічно підтримуємо всі ці кейси. Я думаю, що протягом літа ми вже зможемо випробувати цю взаємодію", – зазначила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, скільки отримують мобілізовані українці під час навчання.

Раніше повідомлялося, нові деталі справи Шабуніна: військові повідомляли в ГБР про незаконні відрядження та надбавки активіста.

Також, навіть "Резерв+" тепер не потрібен: кому з українців значно спростили життя.