Православна церква цього дня вшановує пам'ять мучеників Галактіона, його дружини Іуліанії, їхнього сина Сатурніна, а також єпископа Самосатського Євсевія.

Інші назви свята: "Євсевій", "Уляна", "Ульянин день", "День Уляни та Євсевія".

Також у цей день - Троїцька батьківська субота.

Цей день вважається днем ​​зустрічей, тобто можна зустріти тих людей, яких ви давно не бачили. Дуже часто зустрічаються колишні закохані, бо є легенда з цього приводу. Згідно з нею Уляна та Уляна дуже любили один одного, але не могли зустрітися. І саме 22 червня вони змогли побачити одне одного біля річки. Тож можете сміливо дзвонити давнім друзям, родичам та коханим.

Популярні новини зараз

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

Також сьогодні бажано посіяти другу редиску, обробити від шкідників паростки картоплі, промити пагони флокс та троянд. Картоплю обробляють, бо якраз мають з'явитися квіти на рослині.

Вранці можна зібрати траву котяча дрімота, її ще називають жовтцями або купальницею звичайною. Але коли ця трава у росі. Вважається, що ця рослина матиме сьогодні чудотворну силу. Її можна сушити та використовувати для лікування від різних недуг. А якщо зробити віник, то він може важкохвору людину підняти на ноги.

Ще варто підготуватися до завтрашнього свята - Трійці: приготувати чистий кошик, знайти ніж, яким не різали м'ясо, все це треба буде запастися цілющими банними віниками.

Але й сьогодні можна попаритись віниками з різних рослин. А якщо чоловік і дружина попаряться березовим віником, то вічно любитимуть один одного. Осінні віники вибирають для тих, кого хочуть вилікувати від алкоголізму, дубові – для сміливості.

Якщо сьогодні у вас день народження, то можете піти до свого дерева-талісмана – ялинки, ялиці чи сосни, вони допоможуть вам набратися сил. Просто встаньте раніше і спонукайте з ними деякий час на самоті. Можете зняти пояс, розплести волосся та обійняти дерево. Залишіть йому подарунок у вигляді яскравої стрічки або намиста, дерево допоможе замінити ваші труднощі та смутку щастям та удачею.

Що не можна робити 22 червня

Сьогодні, як і в інший день, церква не схвалює лайку, наклеп, плітки, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри. Не слід відмовляти у допомозі тим, хто просить. Пригадуючи померлих, не можна згадувати про них погано, залишати їжу на могилах, влаштовувати пишні застілля – церква цього не схвалює.

Народні прикмети в цей день не радять вирушати в далеку дорогу і починати якісь нові та важливі справи до обіду - вважається, що все приречене на невдачу.

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.