Кабінет Міністрів України офіційно дозволив бронювати працівників під час дії воєнного стану в додатку "Дія". Відповідну ухвалу було опубліковано в червні 2024 року.

Згідно з новими правилами, електронне бронювання здійснюватиметься протягом однієї години з моменту подання заяви. Це означає, що керівники підприємств зможуть швидко і зручно отримувати інформацію про статус бронювання своїх працівників. Всі необхідні перевірки будуть проводитися негайно, і результат стане відомий вже через годину.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Про це нововведення повідомила заступник директора Директорату з питань розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач під час ефіру національного телемарафону. Вона зазначила: "Усі процеси проходитимуть протягом години", підкреслюючи оперативність нової послуги.

Процедура бронювання розпочнеться з подання керівником підприємства заяви на бронювання працівника. З моменту подання заяви почнуться всі необхідні перевірки, і вже через годину буде відомо, чи було надано броню. У випадку відмови буде надано відповідне повідомлення.

Популярні новини зараз

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Керівник підприємства зможе отримати детальну інформацію про кожного працівника: чи заброньований він чи ні. Сам працівник зможе побачити інформацію про бронювання у додатку "Резерв+" у своєму військово-обліковому документі.

Крім електронного підтвердження бронювання, буде також можливість отримати паперовий документ, який діятиме нарівні з електронним варіантом. Це забезпечить додаткову зручність і безпеку для всіх учасників процесу.

Як зазначив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, нову послугу планується запустити на початку липня. Першими доступ до цієї функції отримають критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби сил оборони.

Нагадаємо, Які привілеї отримають українці, які самостійно звернуться до ТЦК

Раніше ми розповідали: Звільнення, відстрочка та оновлення даних: відповіді на найважливіші питання щодо служби

Також, Мобілізація за новими правилами: що обіцяють українцям