Якщо у водія вилучили посвідчення водія через те, що він ухилився від мобілізації, то щоб повернути собі посвідчення, потрібно виконати кілька кроків. Перш за все, він повинен з'явитися в ТЦК, де йому дадуть відповідний документ.

Цей документ потрібно буде зареєструвати в виконавчій службі для того, щоб закрити справу про ухилення від мобілізації та повернути посвідчення водія.

водій авто

Треба зробити так: після того, як водію конфіскували посвідчення, у нього є можливість з'явитися в ТЦК протягом 10 днів. У ТЦК він отримає документ, який підтверджує, що він прийшов для оновлення облікових даних.

Цей документ потрібно буде пред'явити виконавчій службі, яка внесе відповідні зміни до баз даних і закриє справу. Після цього водію повернуть його посвідчення водія.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Важливо зауважити, що без з'явлення в ТЦК та отримання відповідного документа водію можуть обмежити права через судове рішення, а також можуть перевіряти його статус при кожній поліцейській зупинці, що може призвести до конфіскації документів.

Також наш портал інформував, ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що штраф можна не платити, а цей документ взагалі не обов'язково показувати: українцям розповіли про лазівку

Вам буде цікаво дізнатися все одно доведеться йти до ТЦК: українцям пояснили важливий нюанс