У Польщі чітко врегульовано правила використання електросамокатами на дорогах, а за їхнє порушення передбачені суворі штрафи. Українські біженці, які перебувають у цій країні, мають бути обмежені цими нормами, щоб уникнути непередбачених витрат.

Польське законодавство забороняє водіям електросамокатів перевозити інших осіб, тварин чи вантажі, а також буксирувати будь-який транспорт. Про це повідомляє Yanosik.pl

Електросамокат. Фото: скрін youtube

Крім того, їм заборонено рухатися дорогами загального користування, за винятком велосипедних смуг, переходів або доріг зі швидкістю руху не вище 30 км/год без спеціальних велосипедних доріжок. Водії електросамокатів також не можуть їхати поряд з іншими учасниками дорожнього руху у разі створення перешкод чи загроз безпеці. Управління електросамокатом повинне проводитися обов'язково двома руками на кермі та обома ногами на підніжках або педалях.

Порушення цих правил тягне за собою суворі штрафи. Зокрема, за їзду електросамокатом тротуаром або пішохідною доріжкою передбачено штраф у розмірі 200 злотих.

Популярні новини зараз

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Якщо водій не поступився дорогою пішоходам на цих ділянках або ж рухався зі швидкістю вище за пішохідну, штраф становитиме 300 злотих. Управління електросамокатом однією рукою або без рук, а також їзда без ніг на підніжках чи педалях каратиметься штрафом у 50 злотих. Буксирування електросамокату транспортним засобом тягне за собою штраф у 300 злотих.

Штраф водієві самокату, скріншот: YouTube

В Україні також є чіткі штрафні санкції за порушення правил використання електросамокатами. Зокрема, за їзду електросамокатом тротуаром передбачено штраф у розмірі 850 гривень, за керування в нетверезому стані – 17 000 гривень.

Нагадаємо, штраф 51 000 гривень: чому водії в Україні ризикують цим

Як повідомляв "Знай.uа", у деяких водіїв заборонять забирати авто на ЗСУ: кому не варто переживати

Знай.ua писав, ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему