Літом на вулицях особливо багато людей виходить кататися на велосипедах і електросамокатах. Це зрозуміло: погода стає приємною, і велосипед чи електросамокат - це не лише спосіб транспорту, а й чудовий спосіб провести час на свіжому повітрі.

Однак, як і у випадку будь-якого іншого виду транспорту, дотримання правил безпеки на дорозі є дуже важливим. Український закон "Про дорожній рух" містить правила, які регулюють поведінку велосипедистів і водіїв електросамокатів на дорозі.

Електросамокат Фото: скрні відео

Ці правила створені з метою забезпечення безпеки всіх учасників руху. Тому, якщо порушувати ці правила, можна отримати штраф. Велосипедистам загрожує штраф у розмірі 340 гривень за порушення правил дорожнього руху.

Якщо вони керують велосипедом у нетверезому стані, сума штрафу збільшується до 680 гривень. І якщо їхнє порушення призводить до аварійної ситуації, штраф може становити або 850 гривень, або ж вони зобов'язані виконати 20-40 годин громадських робіт. За повторне порушення штраф знову складе 850 гривень.

Популярні новини зараз

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись

Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Показати ще

Велосипедист. Фото Freepik

Щодо водіїв електросамокатів, вони також повинні дотримуватися правил. Рухатися по тротуару на електросамокаті можна, але за це можна отримати штраф у розмірі 850 гривень. І, звичайно, керувати електросамокатом у стані алкогольного сп'яніння категорично заборонено, і за це передбачений штраф у сумі 17 000 гривень.

Якщо ж вони стануть причиною аварії з пішоходом, то на них може чекати не лише штраф, а й вирок суду, який врахує всі обставини події та може винести рішення про штраф або навіть ув'язнення.

Нагадаємо, депутат Естонії відправився в епічну подорож велосипедом з Таллінна до Києва: "Не збийте, б***ь"

Раніше ми писали про те, що штрафи не тільки водіям: які покарання загрожують пішоходам та велосипедистам

Крім того, Знай.ua повідомляв, частка секунди і на вас чекає купа проблем: як карають водіїв, які люблять "поганяти" на червоний