На окупованих територіях Запорізької області ситуація стає все більш напруженою, оскільки російські окупанти розпочали процес націоналізації нерухомості українців. Цей зловісний розвиток подій говорить про новий ступінь агресії росіян і порушення прав людини.

Після окупації багато українців змушені були тікати з рідних будинків та міст, залишивши своє майно на милість та немилість окупантів.

результати обстрілів Запоріжжя

Тепер російські сили починають претендувати на цю нерухомість, а точніше на її націоналізацію та подальшу передачу "вірним" своїм прихильникам. Про це повідомляє Центр національного спротиву:

"Ворог може оголосити "безгосподарним" приміщення, якщо власник його не переоформив за російськими правилами, або рік за адресою не платили за комунальні послуги"

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

Показати ще

ЦНС заявив, що всі власники нерухомості мають упродовж 30 днів переоформити право власності.

Ситуація є критичною, оскільки більшість колишніх мешканців регіону не в змозі виконати нові вимоги. Це відкриває дорогу для російських окупантів на беззаконне захоплення та контроль над житлом, яке належить українцям.

Запоріжжя / фото: Олексій Толмачов

Організації, що захищають права людини, виступають проти процесу націоналізації та зазначають, що всі дії російських окупантів, спрямовані на конфіскацію майна, є незаконними та нікчемними з погляду міжнародного права.

Подібні порушення прав людини потребують міжнародної уваги та реакції, щоб протистояти агресії та відновити справедливість для всіх постраждалих.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що " Далі буде жах": астролог дав детальний прогноз щодо планів Путіна на Україну

Вам буде цікаво дізнатися, чи будує вдома суддям у Києві, а в Криму - окупантам: деталі брудних схем соратника Медведчука Самусєва