Деякі дзвінки є потенційно небезпечними, тому, якщо на телефон надійшов виклик з невідомого номера, не поспішайте відповідати.

На дзвінки з незнайомих номерів пов'язано з ризиком постраждати від шахраїв. Спроба передзвонити після пропущеного дзвінка може закінчитися додаванням у так звані гарячі бази, коли вам почнуть дзвонити робітники кол-центрів із пропозицією своїх товарів та послуг.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Платні дзвінки

Найочевидніша схема – використання платних номерів. Жертву змушують передзвонити за номером, де діє підвищений тариф. Це означає, що власник телефонного номера отримуватиме відсоток з кожного виклику, що надходить на нього. Вартість однієї хвилини розмови за платним номером може становити від кількох гривень до 100 гривень та вище.

Іноземний код

Будь-які телефони, які починаються не з українського коду. Наприклад, +1-303 це штат Колорадо (США). Також слід звернути увагу на другу цифру +7 – код Росії. Відповідно, дзвінки від іноземних абонентів тарифікуватимуться за нормами міжнародного зв'язку, такі номери можуть використовувати шахраї.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Телефон, фото grozny

Короткі номери

Йдеться про номери типу 800 або 700. Вони можуть належати комерційним організаціям, але часто телефонують інтернет-магазини, спамники та рекламники.

Безкоштовні номери

Комбінація +3800 говорить про те, що вам намагається додзвонитися якась організація. Якщо ви не очікуєте дзвінка від фірми, краще проігнорувати. Як правило, у таких випадках починають ставити запитання або проводять опитування.

Телефонний дзвінок, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що номер заблокований, кредит оформлений: майстерні шахраї набрали грошей на чоловіка, який нічого не підозрював.

Раніше ми повідомляли, що більше не виманять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими.