Українцям нададуть тимчасову допомогу: щомісяця по 1100 грн

Людина з грошима в руках

Українці з неповнолітніми дітьми матимуть змогу отримувати додаткову матеріальну допомогу протягом 6 місяців. Щоб оформити виплати, потрібно відповідати встановленим критеріям. Програма підтримки діє у Харківській області та здійснюється всеукраїнською громадською організацією "Україна без сиріт" спільно з Благодійним фондом Lumos Foundation за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України. Загалом у рамках програми можна отримати 6600 гривень – по 1100 гривень протягом 6 місяців. Претендувати на виплати можуть сім'ї, які не є учасниками будь-яких програм фінансової допомоги ООН.

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Пенсіонерка вдома

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Частина пенсіонерів можуть отримувати надбавки до пенсії протягом травня та червня. Це передбачено спеціальною програмою від ООН, яка діє в Україні із серпня 2023 року. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України. Надбавку до пенсій можуть отримати лише пенсіонери, у тому числі серед внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території активних чи можливих бойових дій в одній із дев'яти областей. На доплати також можуть претендувати лише пенсіонери з дуже маленькими пенсійними виплатами, адже розмір допомоги становить різницю між 3250 гривнями та розміром пенсії, яку отримує людина.

Комунальні послуги в Україні: які тарифи точно не підвищуватимуть у 2024 році

Комуналка. Фото: скрін youtube

В 2024 році у ряду споживачів уже зросли тарифи на воду або вивіз сміття. Також очікується подорожчання електроенергії. Проте певні комунальні послуги все ж таки дорожчати не будуть. Про це запевнив громадян прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Чиновник заявив, що до кінця війни українців не навантажуватимуть новими тарифами на кілька комунальних послуг, а саме незмінними залишаться ціни на опалення та гарячу воду. Крім того, щонайменше на найближчі 12 місяців залишиться незмінним тариф на блакитне паливо.

Мобілізація та військовий облік: рішення закриють для очей українців

Мобілізація, скріншот: YouTube

Практика судів щодо мобілізації та виконання військового обов'язку може стати закритою для громадськості. Ухвалення законопроекту №7033-д, який передбачає закриття в Єдиному державному реєстрі судових рішень окремих відомостей щодо мобілізації та військового обліку, рекомендував Комітет Верховної Ради з питань правової політики. На думку авторів законопроекту, ця інформація є дуже «чутливою в умовах війни». Член Комітету та народний депутат Роман Бабій зауважив, що вже є позитивний висновок комітету з приводу цього законопроекту. Тепер, на додачу до мобілізації, пропонується закривати інформацію щодо судових рішень, пов'язаних з санкціями за невиконання військового обов'язку.

Ракета на москву та возз'єднання української родини: на екрани вийшов фільм, якого чекали усі українці

Кадр з фільму "Крашанка". Фото: скрін з youtube

Український кінематограф вражає глядачів захоплюючим контентом, який не лише розважає, але й мотивує на досягнення. Цього тижня у кінотеатрах стартував показ довгоочікуваного фільму "Крашанка", який вже з перших хвилин захопив і увагу, і серця глядачів. Ця сімейна комедія розповідає про родину Забіяків, які вирішили зібратися на Великдень у батьківському будинку попри усі труднощі та розбіжності, що раніше виникали між ними.