Для всіх наших дорогих читачів, які стежать за прогулянками ртутного стовпця, є дуже важлива інформація. Так, за прогнозами одразу кількох синоптиків, останніми днями Страсного тижня перед Великоднем в Україні очікується зниження температури повітря.

За прогнозами синоптика Наталії Діденко, у п'ятницю, 3 травня, у східних, північних та частині центральних областей денна температура повітря становитиме +16+19 градусів. На півдні та заході тепліше – +20+25 градусів. Вітер східний та північно-східний, помірний.

Публікація Наталки Діденко, скріншот: Telegram

"Дощі в Україні 3 травня малоймовірні. У Києві без опадів. Тепло дещо зменшить оберти, вдень у п'ятницю передбачається близько +19 градусів", - повідомляє синоптик.

У суботу, 4 травня, в Україні буде сухе та свіже приємне повітря +15+20 градусів.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Весняна погода в Україні, скріншот: YouTube

У неділю, 5 травня, на Великдень уночі без опадів +5+10 градусів, а на сході +2+5 градусів. Вдень потеплішає до +18+24 градусів, на заході та півночі місцями короткочасні дощі з грозами, на решті території України без опадів.

Після 7 травня, як прогнозує Наталія Діденко, у більшості областей України переважатиме свіжа погода із температурою повітря +12+18 градусів.

А в Укргідрометцентрі попереджають, що вночі 4 та 5 травня у східних, північно-східних та південно-східних областях на поверхні ґрунту можливі заморозки 0-3 градуси – І рівень небезпеки, жовтий.

Публікація "Укргідрометцентру", скріншот: Facebook

Метеоролог Ігор Кібальчич, прогнозуючи погоду у травні, зазначає, що місяць очікується відносно спокійним щодо синоптичних процесів — без рекордних температурних показників та стихійних метеорологічних явищ.

"У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура почне поступово підвищуватися. Особливо прохолодними очікуються ночі, тому в низці областей, крім південної половини та Криму, можливі заморозки на поверхні ґрунту, а в західних, північних та східних областях місцями у повітрі до -3°С. ), у південних та заходах областях місцями вищі за норму на 1 — 2 °С", — зазначив він.

Весняна погода в Україні, скріншот: YouTube

Метеоролог додає, що у травні кількість опадів очікується менше за норму на більшій частині території країни. Він не виключає, що у разі локальних злив з грозами в окремих пунктах зволоження буде достатнім чи навіть надмірним.

"Для теплої пори року такий "плямистий" розподіл опадів є нормальним. Проте, загалом, спостерігається тенденція до дефіциту дощів у країні на 15 — 25% по відношенню до середніх багаторічних показників. Винятком, ймовірно, стане південна половина країни та Крим, де малорухливі атмосферні фронти, пов'язані з Чорноморською областю низького тиску, у першій половині травня принесуть цілющу вологу у необхідних кількостях, а також досить вітряну та хмарну погоду”, - розповідає Ігор Кібальчич.

Нагадаємо, будете їсти багато бананів - накопичуйте на стоматолога: чому так.

Раніше повідомлялося, буде пахнути як у квітучому саду: як позбутися затхлості будинку за лічені хвилини.

Також, чим раніше сів на дієту – тим швидше загнав себе у пастку: вчені попередили любителів худнути.