Українець сфабрикував ДТП, щоб уникнути мобілізації, — Олександр Стецюк, голова Всеукраїнської організації захисту прав споживачів фінансових та банківських послуг

За його словами, таке на його практиці вперше: українець, за 5 тисяч доларів, намовив жінку, щоб та збрехала в суді, що він збив її машиною. Суддя дав йому три роки умовно, а людям із судимістю заборонено йти до армії. Подія сталася минулого року, до ухвалення закону про мобілізацію.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Сьогодні дізнався історію, яка пробила дно у моїй свідомості. Одна людина, щоб уникнути мобілізації, домовляється з жінкою, оформляє ДТП, що вона її збила, вона лягає на місяць до лікарні, нібито тяжких травм. Отримує велику суму грошей за те, що підіграла чоловікові. А людина йде до суду і платить судді, щоб той засудив його на три роки умовно. Із випробувальним терміном 1,5 років. розповідає Стецюк.

Правник Олександр Стецюк. Фото: Telegram

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Він зазначив, що тепер чоловік щасливий, ходить на державну службу та радіє, що до армії не візьмуть. Весь процес коштував 10 тисяч доларів.

[quote author=" - підсумував Стецюк"] Тобто там писали, що "білі квитки" вже не діють, ще якісь речі не діють. Але феномен. Людина стала судимою, отримала судимість, зробила собі підставну ДТП, щоб отримати судимість і не піти в армію. Це як слід боятися.

Нагадаємо, що ухилистам готують суворі обмеження: зроблять усе, щоби йшли до ТЦК.

Раніше ми повідомляли, що "Фортеця Варшава": 300 українців заблокували ДП "Документ", вимагають видати паспорти.