У соціальних мережах активно пишуть, що близько трьох сотень українських чоловіків заблокували паспортний сервіс ДП "Документ" у Варшаві, вимагаючи видати їм паспорти. Також вони позиціонують себе як "жертви обставин" і навіть просять допомоги.

Про це можна дізнатися з відео, які публікують учасники "протесту", а також коментарів місцевих Telegram-спільнот українських емігрантів.

Українські чоловіки у Польщі, скріншот: Telegram

"Вони дуже просять про допомогу, підносите їжу та медикаменти. Усі чоловіки кажуть, що готові стояти, скільки буде потрібно до видачі паспортів", - йдеться в одному з повідомлень.

Комментарий из группы "Наші Варшава", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Пишуть, що приїжджала поліція, але ніяких дій не чинила. Люди домовилися з працівниками сервісу, що почнуть запускати громадян тільки на подачу документів. Отримати не зможе ніхто.

Також варто нагадати, що у польському паспортному сервісі "Документ" нещодавно виник ще один серйозний скандал. Відмовивши українцям у видачі навіть готових закордонних паспортів, співробітники установи зіштовхнулися із запеклим протестом з боку клієнтів.

Нещодавно ухвалений закон про мобілізацію в Україні спричинив хвилювання серед наших громадян, які проживають за кордоном.

Відео того, що сталося в "Документі", швидко стало вірусним. На записі видно чоловіків і жінок, які вже раніше оплатили свої документи і чекали на їх отримання. Однак попри це їм відмовили.

Співробітники намагалися пояснити, що вони не мають права видавати паспорти військовозобов'язаним, але це не заспокоювало обурених відвідувачів.

Особливо виділилася одна жінка з натовпу, яка після довгого затишшя та напруженої атмосфери затято звернулася до співробітниці:

"Варто і вирішує, кому служити, а кому не служити! Чому мій чоловік повинен, б**ть, служити?! За таку м**ду, як ти? Заї***а! Віддай документи, йди в Україну , ти, бл**ь, служи!"

Нагадаємо, терміни, умови, винятки: повний огляд субсидій на літній період.

Раніше повідомлялося, налагодили ласу схему: як пиляють державні гроші у Вишневій міській раді.

Також, "Йди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі.