В Україні, де триває війна, кожен громадянин має усвідомлювати свій обов'язок перед Батьківщиною. Нещодавно на Черкащині було винесено вирок чоловікові, який відмовився отримувати повістку для проходження військової служби під час мобілізації.

За даними обласної прокуратури, мешканця одного із сіл Черкаського району пройшов ВЛК і був визнаний придатним до служби у лавах Збройних Сил України. Він не мав жодних законних підстав для отримання відстрочки від мобілізації. Однак, коли чоловікові запропонували отримати повістку у відповідному відділі військкомату, він "категорично відмовився".

Мобілізація, скріншот: YouTube

Незважаючи на роз'яснення наслідків такої відмови, чоловік проігнорував виклик і не з'явився до військкомату у призначений час. За словами прокурорів, він не мав жодних поважних причин для неявки.

Суд, розглянувши цю справу, визнав чоловіка винним у відхиленні від призову військової служби під час мобілізації. Йому було призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Вирок був виконаний негайно, і засудженого вивели із зали суду під вартою.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube

Цей випадок нагадує, що під час війни кожен українець, здатний тримати зброю, може опинитися у лавах ЗСУ. Однак невідомо, чи зможе держава повернути тих, хто втік, чи вже був за кордоном.

Нагадаємо, ТЦК вже готує сюрпризи для студентів: на кого може чекати повістка

Як повідомляв "Знай.uа", Олег Скрипка чесно зізнався, чи будуть його сини воювати, але за себе жодного слова

Знай.ua писав, українських чоловіків заганяють у кут: більше ніяких документів за кордоном