В умовах війни та загальної мобілізації в Україні питання проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) набуває особливої ​​ваги для всіх військовозобов'язаних громадян.

Адже від висновку медичної експертизи залежить придатність чоловіка до служби у лавах Збройних Сил. Відповідно до чинного Положення про військово-лікарську експертизу існує низка хвороб та розладів опорно-рухового апарату, які можуть стати підставою для визнання особи непридатною до військової служби. Йдеться про патологію хребта різного ступеня важкості.

ВЛК, скріншот: YouTube

Зокрема, непридатними до мобілізації вважаються чоловіки зі зміщеннями хребців, остеохондрозом, сколіозом чи кіфозом, які супроводжуються порушеннями функцій організму.

Також у цю категорію потраплять особи з наслідками травм хребта, ураженнями спинного мозку, нервовими сплетеннями та судинами, а також переломами хребців або їх утиском. Непридатність до термінової служби автоматично отримають, крім того, військовозобов'язані з прогресуючим туберкульозом хребта та кісток, що призводить до паралічів, парезів або утворення абсцесів та свищів. Те саме стосується й обмежених форм туберкульозу кісткової системи у стадії згасання.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube

Медичним протипоказанням для проходження служби також можна вважати важкі процеси, що деформують, у хребті з супутніми функціональними порушеннями: утиск нервів, судинні розлади, парези і паралічі кінцівок, проблеми з сечовипусканням і т.д. Особливо гострим діагнозом є кіфоз або сколіоз IV ступеня з деформацією грудної клітки та вираженими респіраторними розладами.

Нагадаємо, українських чоловіків заганяють у кут: більше жодних документів за кордоном

Як повідомляв "Знай.ua", ТЦК, ЦНАП чи електронний кабінет: як оновити свої дані чоловікам

Знай.uа писав, для ухилістів все тільки починається: влада розробляє нові обмеження