Вітаміни дуже важливі для нашого здоров'я, але наш організм не може виробляти їх сам. Тому ми повинні отримувати їх з їжі чи добавок. Якщо у нас не вистачає вітамінів, ми можемо відчувати втому, мати проблеми зі шкірою, волоссям і навіть зі здоров'ям очей.

Лікар Дмитро Пемко каже, що поганий стан шкіри та волосся може бути ознакою нестачі вітамінів A і E. Нестача вітаміну D може викликати дерматит, а брак вітамінів групи B може призвести до дерматиту, виразок на губах та випадіння волосся.

5 вітамінів, необхідних організму восени

Щоб уникнути цих проблем, потрібно їсти продукти, що містять вітамін A (наприклад, морква, яйця, печінка) та вітамін E (горіхи, насіння, цільнозернові). Також слід користуватися зволожуючими кремами для шкіри та волосся.

Якщо у вас проблеми з зором, це може бути через нестачу вітаміну A. Їжте більше продуктів, які містять бета-каротин (морква, гарбуз), а також зелені листові овочі, що містять лютеїн і зеаксантин. І не забувайте регулярно перевіряти зір у лікаря.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Яблука у супермаркеті / фото

Якщо у вас болять м'язи чи суглоби, можливо, вам не вистачає вітаміну D, кальцію, або магнію. Їжте більше жирної риби, яєць, зелених овочів, бобових, горіхів, бананів та цільнозернових продуктів.

Якщо ви часто хворієте, це може бути знаком, що вам не вистачає вітаміну C, який дуже важливий для імунної системи. Їжте більше цитрусових, ківі, капусти, картоплі та солодкого перцю.

Маринований перець. Фото Freepik

Також зверніть увагу на свої нігті. Якщо вони ламкі або на них з'явилися білі плями, можливо, вам не вистачає вітаміну B12 або заліза. Додайте в раціон м'ясо, рибу, печінку, бобові та зелені листові овочі.

Нагадаємо, яблука, банани та виноград: було дорого, а стане зовсім не по кишені

Вам буде цікаво дізнатися цілий комплект неприємних наслідків: чому банани не настільки корисні, як здається