Трагічна історія розгорнулася у серпні минулого року у лікарні імені Руднєва у Дніпрі. Сталося страшне: після хірургічних операцій до реанімації потрапили одразу 11 пацієнтів, троє з яких, на жаль, не вижили. За попередніми даними Міністерства охорони здоров'я, причиною трагедії стали препарати для внутрішньовенного наркозу.

Минуло вже вісім місяців, але жодного лікаря досі не було притягнуто до відповідальності. Роман Шишаков, батько 11-річного Іллі, одного із трьох загиблих пацієнтів, вирішив поділитися подробицями розслідування цієї справи.

Лікарня, фото: скріншот з відео

У розпорядженні Романа опинилися результати комісійних перевірок. Було встановлено, що стан здоров'я дитини було неправильно оцінено, медична допомога надана із запізненням та не в повному обсязі. Крім того, під час перевірки у лікарні виявили кричущі порушення.

Наступного дня після трагічної смерті Іллі МОЗ провело термінову позапланову перевірку закладу. У лікарні не було розроблено клінічних маршрутів для станів, таких як "Сепсис", "Шок" та "Поліорганна недостатність" - саме такий діагноз було зазначено у свідоцтві про смерть 11-річного хлопчика.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Лікарня в Україні, фото zn.ua

Також встановлено, що препарат для наркозу використовувався із порушеннями: один флакон застосовувався для кількох пацієнтів, що є грубим порушенням та створює серйозні ризики, зокрема розвитку сепсису. Виявилося ще й те, що лікар-анестезіолог, який проводив операцію, взагалі не мав сертифіката лікаря-спеціаліста за спеціальністю "Анестезіологія". Як зазначає отець Іллі, це просто "віднімає дар мови".

Комісія після трагедії у лікарні, фото: ТСН

Комісія після трагедії у лікарні, фото: ТСН

Комісія після трагедії у лікарні, фото: ТСН

Нагадаємо, гінеколог зіпсував жінці життя однією помилкою: вона набрала у вазі, але не здалася.

Як повідомляв "Знай.uа", курила по 2,5 пачки на день понад 40 років: лікарі жахнулися на огляді

Знай.ua писав, українцям пояснили, чи потрібно доплачувати за анестезію при операціях: багато хто плутається