Переселенці з Харкова, які знайшли притулок у Тернополі, зіткнулися з недружнім ставленням з боку працівників місцевої обласної бібліотеки.

Юний читач Святослав намагався користуватися послугами бібліотеки, але зіткнувся з фактичною дискримінацією, коли йому не дозволили брати книги додому без застави. Його мати, Катерина Посохова, розповіла про цю прикру ситуацію на своїй сторінці у Facebook.

Бібліотека, скріншот: YouTube

Вона зазначила, що коли їх направили до обласної бібліотеки, там їм заявили, що Святослав, як "не місцевий", не може вільно брати книги, оскільки ймовірно вкраде їх звідти. Бібліотекарі вимагали від родини Посохових грошову заставу 600 гривень, пояснюючи це недовірою до переселенців. При цьому дітям із Тернополя книги видавали без проблем.

Катерина Посохова зазначила, що її родину офіційно зареєстровано у Тернополі, а Святослав навчається у місцевій школі. Така дискримінація прикро вразила хлопчика, який зі сльозами вибіг із бібліотеки.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

бібліотека / скріншот з відео

Директор бібліотеки Надія Новицька, у свою чергу, незабаром заперечила, що вимагала від сім'ї грошової застави, пояснивши ситуацію тим, що минулого року один із переселенців "описав книгу фразами "Смерть українцям. Слава Росії". Тому, стверджує Новицька, бібліотека змушена брати заставу за певні книги, щоб запобігти подібним інцидентам.

Скандал у бібліотеці, скріншот: Facebook

Нагадаємо, учасниця "Супермами" викликала бурю у суспільстві: сепаратизм, проституція та татуювання позивного

Як повідомляв "Знай.uа", елітна вечірка у Львові закінчилася жалюгідним збором грошей на армію: витративши лише $7 тис. на оренду, зібрали на 7 дронів

Знай.ua писав, відключили світло і повісили замки на дверях: у Львові забудовник "напав" на притулок для переселенців