Україна готується до запуску електронного кабінету військовозобов'язаного. Підписаний президентом Зеленським законопроект №10062 обіцяє привнести сучасні технології до обліку військовозобов'язаних країни вже цього літа.

Цей сервіс відрізнятиметься від програми "Армія+", яка призначена для військовослужбовців. Електронний кабінет створено спеціально для тих, хто пройшов військову службу чи ще має це зробити.

ЗСУ, фото: Facebook

Хоча Міноборони ще розробляє повний функціонал кабінету, деякі деталі вже відомі. Сервіс дозволить кожному військовозобов'язаному перевірити свій сертифікат резерву та дізнатися, яка інформація про нього зберігається у державному реєстрі "Оберіг".

До того ж, громадяни зможуть оновлювати свою контактну інформацію, надіславши відповідний запит та необхідні документи.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Авторизація в кабінеті буде доступна через BankID або "Дія.Підпис", що гарантує безпеку та надійність зберігання особистих даних. Позбавляючи громадян необхідності відвідувати ТЦК або ЦНАП для оновлення даних, кабінет надає зручну альтернативу традиційним офлайн-процедурам.

ЗСУ. Фото Генштаб

Важливо, що участь у цьому сервісі є добровільною, але його наявність пропонує значні переваги. Електронний кабінет стане місцем, де військовозобов'язані знайдуть свій військовий квиток та електронний журнал обліку.

Загалом це як зручне онлайн-бюро для всіх військовозобов'язаних. Зареєструватися там можна буде добровільно і він буде альтернативою походам офісами та очікуванням у чергах.

Призовники та резервісти знайдуть там і свій військовий квиток, і електронний журнал обліку.

Також наш портал повідомляв, про термін від мобілізації дадуть ще одній категорії

Раніше ми писали про те, що д обровольцям ЗСУ пообіцяли вигоди: знижки, зняття пені та багато іншого