Усі, хто підпадає під військовий обов'язок, 60 днів після оголошення мобілізації, щоб оновити свої дані. Це можна зробити у місцевому центрі адмінпослуг, через інтернет у спеціальному електронному кабінеті чи особисто у військкоматі.

Ті, хто вже стоїть на обліку, повинні надати інформацію про своє місцезнаходження та телефон. Це стосується й тих, хто зараз живе за кордоном.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Якщо ви вже на військовому обліку, у вас є 60 днів після набуття чинності законом, щоб оновити свої дані, що включають адресу, телефон, імейл (якщо є) та інші персональні інформації. Це можна зробити особисто чи онлайн.

Для тих, хто живе за кордоном, достатньо відправити необхідні дані через електронну пошту або зателефонувати до військкомату. І якщо ви були зняті з обліку через тривале перебування за кордоном, у вас є 30 днів після нових правил уряду, щоб знову зареєструватися в обліку.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

З новим законом, якщо ви не оновите свою адресу та номер телефону, може прилетіти штраф. За неслідування правил військового обліку громадянам світить штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень.

Якщо ви посадова особа або відповідаєте за юридичну особу, то штраф буде ще більшим – від 34 до майже 60 тисяч гривень. Також є нове правило повідомлення, яке означає, що вам можуть відправити повістку або викликати в центр комплектації. Деталі про те, як це працює, встановлює уряд.

Уряд також визначить, як перевірятимуть та оновлюватимуть ваші військово-облікові дані.