В країні зростає попит на військових фахівців. Освітня система пропонує багато можливостей для молоді, яка вирішила повязати своє майбутнє з захистом Батьківщини. Для них Генштаб України оприлюднив умови та терміни вступу на військові спеціальності.

До 1 липня абітурієнти мають можливість подавати заяви та надсилати документи до приймальних комісій військових навчальних закладів. Це час для оформлення та відправлення документів від Територіальної центральної комісії, служб персоналу військових частин, установ і організацій.

Абітурієнти, скріншот: Youtube

До 20 липня майбутні військові можуть подати свої документи до приймальних комісій Збройних сил, вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів.

В період з 20 по 30 липня проводитиметься відбір абітурієнтів для навчання на фахового молодшого бакалавра та магістра ветеринарного спрямування. Важливо зазначити, що останній день подання документів для зарахування на навчання - 1 серпня.

Популярні новини зараз

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Особлива увага приділяється проведенню конкурсного відбору абітурієнтів, які не досягли 30 років, для отримання фахової передвищої та вищої освіти. Відбір проводять приймальні комісії, у тому числі виїзний склад, в спеціально визначених місцях з дотриманням заходів безпеки для збереження здоров'я та життя абітурієнтів.

Якщо у абітурієнтів немає можливості оформити особову справу в Територіальній центральній комісії та службі персоналу за місцем проживання, вони можуть подати документи безпосередньо до приймальної комісії вищого військового навчального закладу, військового навчального підрозділу чи загальної фахової підготовчої військової навчального закладу. Таке подання може бути здійснене особисто, поштою або електронною поштою.

Оформлення особових справ проводиться безпосередньо у військових навчальних закладах. Також варто зазначити, що цивільна молодь та військовослужбовці, які не можуть пройти медичний огляд у місцях військової служби, можуть пройти його військово-лікарською комісією під час вступних випробувань у військових навчальних закладах.

Вступники, які мають повну загальну середню освіту, можуть вибирати один із наступних способів участі у конкурсному відборі:

  1. Здавати вступні випробування з чотирьох конкурсних предметів, оцінка яких визначається ВВНЗ, ВНП ЗВО відповідно до Правил прийому.
  2. Подавати результати національного мультипредметного тесту 2022, 2023 або 2024 років (три або чотири конкурсні предмети) або зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року (три конкурсні предмети).

Вступники до ЗФПВО для отримання фахового молодшого бакалавра складають вступні випробування, які визначені ЗФПВО відповідно до Правил прийому.

Абітурієнти, які планують отримати ступінь "магістр" на базі ступеня "бакалавр", беруть участь у конкурсі за результатами єдиного вступного і фахового іспитів, форма проведення яких визначається ВВНЗ та ВНП ЗВО відповідно до Правил прийому.

Варто зауважити, що всі абітурієнти, які подають заяву на вступ до ЗФПВО, ВВНЗ або ВНП ЗВО, здають іспит з фізичної підготовки та проходять професійно-психологічне обстеження.

Нагадаємо, ЗМІ пояснили, як Національна академія наук послала Стефанчука вслід за Табачником і Азаровим

Раніше портал Знай повідомляв, що ТЦК вже готує сюрпризи для студентів: кого може чекати повістка