Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №10449, який дозволяє мобілізувати автомобілі громадян для потреб Збройних Сил.

Закон застосовується тільки тих осіб, які володіють більше ніж одним автомобілем. Таку інформацію надав Ярослав Звоненко, юрист з військового права юридичної компанії "Приходько та партнери".

Авто для ЗСУ


В Україні під час воєнного стан, держава може вилучати автомобілі у громадян, які володіють більше ніж одним транспортним засобом, для потреб Збройних Сил.

Перш ніж авто буде вилучено, його оцінять, щоб визначити, який із наявних автомобілів найкраще підходить для використання в оборонних цілях.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Вилучення здійснюють через органи ТЦК та СП, які діють відповідно до нормативних актів, таких як постанова Кабміну та відповідні закони.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

В Україні, коли державі потрібні автомобілі для оборонних потреб, вони можуть тимчасово забрати машини у людей, але є правила. Якщо у вас є лише один автомобіль, то вас це не торкнеться.

Що ж до тих, хто має декілька машин, то органи, як ТЦК і СП, виберуть і вилучать ту, що краще підійде для військових. Не хвилюйтесь, якщо ваш автомобіль тимчасово забрали: це не означає, що ви втратили його назавжди.

Авто просто використовують під час потреби і повернуть вам після того, як воно стане не потрібним, зазвичай протягом 30 днів після демобілізації.

Автомобілі для ЗСУ. Фото: Youtube

Перед тим як взяти авто, його оцінять, щоб вирішити, яке краще підійде для задач, які стоять перед військовими. Якщо, наприклад, ви власник седана і позашляховика, швидше за все виберуть позашляховик.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua сафарі почалося: за кордоном засвітився "Запорожець", який їздить пісками, немов

Також, Знай.ua писав про вирішили "наварити" на авто для ЗСУ: обурливий скандал сколихнув Чернігівщину