Стало відомо, в якій країні розмір пенсійної виплати є найбільшим серед усіх. Отже, хто увійшов до трійки лідерів, скільки там отримають люди на пенсії і що відомо про те, які послуги надаються безкоштовно в деяких країнах пенсіонерам?

Про це повідомляє Daily Mail.

Де найбільша пенсія у світі

Перше місце

Тож, найбільшим розміром пенсійної виплати можуть похизуватися пенсіонери в Іспанії. Там люди, які перебувають у категорії пенсіонерів, щомісячно отримують по 3060 фунтів стерлінгів. Якщо переводити це на долари, то розмір пенсій в цій країні становить приблизно 147 тисяч гривень.

Якщо говорити про вік, то цю виплату можуть отримувати іспанці, яким виповнилося 65 років. Якщо порівнювати з Великою Британією, то там, наприклад, на місяць пенсіонери отримують 958 фунтів стерлінгів - а це близько 46 тисяч гривень.

Пенсіонерка / фото: Freepik

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Друге місце

Другу сходинку в рейтингу найбільших пенсій у світі посідають США. Там громадянам, які досягли віку 65 років, щомісячно виплачують приблизно 2880 фунтів стерлінгів, тобто, близько 139 тисяч гривень. Але обов’язковою умовою є те, що ці люди повинні робити внески у державний бюджет протягом 35 років.

До того ж, в Америці існує безкоштовна послуга для пенсіонерів, адже вони можуть ходити або викликати лікарів без оплати.

Пенсіонер / фото: Freepik

Третє місце

На цьому місці розташувалася Німеччина, де пенсіонерам щомісячно на картку надходить приблизно 2140 фунтів стерлінгів, тобто, 103 тисячі гривень. Проте, розмір пенсійної виплати залежить від того, який трудовий стаж має людина. У Німеччині люди мають право виходити на пенсію у віці 66 років.

Пенсіонери / фото: Freepik

Нагадаємо, яким українцям влітку потрібно буде писати нову заяву на отримання субсидії.

Як повідомляли раніше, чому 60-річні українці не зможуть отримувати пенсії.

Як писав "Знай" раніше, як українцям відновити втрачене пенсійне посвідчення або трудову книжку.