В Україні відбулись важливі зміни у військовому законодавстві, зокрема, стосовно мобілізаційного віку. Згідно з новим законом, підписаним Президентом Володимиром Зеленським 2 квітня, максимальний вік для мобілізації було знижено з 27 до 25 років.

Це означає, що чоловіки, які досягли 25 років, будуть запрошені до територіальних центрів комплектування для уточнення особистих даних та проходження медогляду, повідомляє Генеральний штаб.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, чоловікам, які досягли відповідного віку, необхідно буде відвідати територіальний центр для оновлення своїх даних і проходження відповідних процедур.

Крім того, відповідно до указу Президента від 7 березня 2024 року № 149/2924, у квітні та травні буде проведено звільнення в запас військовослужбовців, які проходили строкову службу. Загалом зі Збройних Сил України та інших військових формувань буде звільнено приблизно 7 тисяч осіб.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Мобілізація. Фото: скриншот youtube

"З набранням чинності вищезазначеним Законом України територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів", – зазначається у повідомленні Генштабу.

Також ми нещодавно повідомляли про те, що нардеп розповів про важливі зміни у мобілізації.

Колишній спікер українського парламенту Дмитро Разумков прокоментував питання електронних повісток для громадян, а також спробував спрогнозувати, коли може запрацювати законопроєкт про мобілізацію.