Нещодавно дві організації, Help Animals of Ukraine та Асоціація зоозахисних організацій України, створили петицію з вимогою створити зоополіцію в Україні.

Вони вважають, що поліція не завжди ефективно реагує на випадки жорстокого поводження з тваринами.

Замучений собака / фото: Х

Петиція стверджує, що це є проблемою, оскільки недобросовісні люди, які мучать тварин, можуть становити загрозу суспільству.

Зоозахисники навели жахливі приклади жорстокості: від поганого утримання тварин до масових вбивств бездомних собак і деякі кадри навіть розмістили в соціальних мережах.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Текст із петиції зоозахисників / фото: скріншот петиції

До того ж, за їхніми словами, випадки жорстокого поводження з тваринами є тривожним дзвінком того, що це може дійти і до вбивства людей:

"Яскравим прикладом є так звані "Дніпропетровські маніяки", які вбили 21 людину, а до того вбили величезну кількість тварин, знімаючи це на відео."

Фото: "Центр захисту тварин"

Вони хочуть, щоб спеціальна зоополіція розслідувала випадки жорстокості та вживала заходів для запобігання подібним інцидентам. Цей підрозділ також зміг би складати протоколи про адміністративні правопорушення та вилучати тварин у разі потреби.

Зоозахисники стверджують, що повага до тварин є важливим показником цивілізованого суспільства. Вони звертаються до громадян з проханням підтримати їхню ініціативу, щоб захистити безпорадних тварин від жорстокості та неправди.

Підтримати петицію можна за наступним посиланням.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що олтергейст забрав її собі: пара купила собаці іграшку, але потім сталося надприродне.

Вам буде цікаво дізнатися, чи в будинку оселився справжній хижак: соцмережі не можуть відійти від нападу милоти після рисі Тіффані