Представник Верховної Ради України з прав людини, Дмитро Лубінець, сказав, що працівники територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки не мають права затримувати громадян України на вулиці.

Вони не можуть використовувати силу, щоб затримувати людей. Це проти закону та порушує права людини. Лубінець підкреслив, що робота цих центрів повинна відбуватися законно та з повагою до прав громадянина.

Дмитро Лубинець, фото: Facebook

“А якщо треба проводити так звані рейди, то до складу цієї групи обов'язково повинні бути долучені представники Національної поліції. Саме вони перевіряють документи. Після цього вони надають відомості співробітникам ТЦК для перевірки, чи є такий громадянин України в реєстрі військовозобов'язаних, чи немає”, – додав Дмитро Лубінець.

Дмитро Лубінець висловив свою незгоду з розширенням повноважень територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (ТЦК), яке було запропоновано у першому варіанті законопроєкту про нові правила мобілізації.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Дмитро Лубінець, фото з відкритих джерел

Він вважає, що це може призвести до обмеження прав громадян та порушень. Лубінець каже, що робота ТЦК повинна відбуватися в межах закону і з повагою до прав людини.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua головні новини за 2 квітня: примусова доставка до ТЦК, подорожчання комуналки та крадіжка електроенергії на величезну суму

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, напади на машини ТЦК почастішали: відповідальність буде дуже жорсткою