Станіслав Асєєв, журналіст, письменник та колишній в'язень, який провів деякий час у полоні у бойовиків так званої "ДНР", поділився своїми думками про наслідки скасування статусу "обмежено придатний" для військовозобов'язаних.

В інтерв'ю для Радіо Свобода Асеєв висловив свої сумніви щодо цього рішення. Він попереджає про потенційні корупційні ризики, пов'язані з процесом проходження Військово-лікарської комісії (ВЛК):

ВЛК, скріншот: YouTube

"Я це бачу на власні очі, починаючи з "підручок"... Ця ситуація вже є в нашій армії, на жаль. І, власне, цей закон може це якимось чином виправити, якщо знову ж таки, до ВЛК будуть підходити об'єктивніше.А не так, як я бачив це серед шляху на фронт, скажемо так..."

Асєєв каже, що важливо, щоб ВВК оцінювала призовників об'єктивно та з урахуванням їхнього стану здоров'я.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Однак, згідно з його досвідом та обговореннями з колегами, він побоюється, що деякі ВВК можуть приймати упереджені рішення та визнавати придатними для служби в армії людей із серйозними проблемами зі здоров'ям:

"По-перше, я бачив людину, яка була з вадами зору, і її записали в снайпери, це майже анекдот. вже коли лежав у лікарні, у них брали аналіз крові і виявляли гепатит, а це повинно було виявити ВЛК, а чи не коли вони потрапили до "навчальну".

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що про межі придатних можуть відправити на фронт: долю вирішить ВЛК

Вам буде цікаво дізнатися про мобілізацію заброньованих: адвокати розбили надії чоловіків