З наступного літа власники баз відпочинку біля озера Світязь повинні будуть надавати списки мешканців їхніх закладів до прикордонних служб. Новина про це напевно викличе обурення у суспільстві.

Таке правило було оголошено на зборах у Шацькій селищній раді за участю Ольги Черен, начальниці Ковельської районної військової адміністрації.

Прикордонник

Згідно з інформацією, отриманою від Шацької селищної ради, на зборах обговорювалися зміни, пов'язані із запровадженням пропускного режиму на п'ятикілометровій ділянці від кордону з Білоруссю.

Це означає, що жителі та підприємства повинні будуть мати спеціальні пропуски для доступу до цих територій.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Ольга Черен сказала, що важливо поінформувати громадян про процедуру отримання цих перепусток. Для місцевих жителів передбачено збір необхідних документів, які потім відправлять до відповідного прикордонного підрозділу для виготовлення перепусток.

Озеро Світязь, фото з вільних джерел

Це правило також поширюється на туристичні екскурсії прикордонними територіями, доступ до яких буде можливий тільки за наявності перепусток.

Однак, є побоювання, що коли відомості про туристів опиняться в руках прикордонників, вони можуть бути використані не за призначенням.

Вони можуть надати ці дані в ТЦК, що може призвести до затримання чоловіків з метою встановлення їх на військовий облік або навіть для інших цілей, пов'язаних із мобілізацією військовослужбовців.

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінки атакували бусик ТЦК палицями: військкоми не змогли протистояти.

Також наш портал інформував, до ТЦК доставлять примусово: кого з чоловіків потягне поліція