Ірина Слинькова пережила страшні випробування під час війни: окупацію, затоплення після вибуху Каховської ГЕС та постріл з автомата впритул з боку окупанта. Жінка отримала поранення в голову, яке спотворило її обличчя. Але надія, як і раніше, не покидає цю сміливу жінку.

Вона звернулася за допомогою до Львівського реабілітаційного центру UNBROKEN, де лікарі надають безкоштовні пластичні операції. Ірині вже зробили першу операцію і результати вражають.

Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube

В інтерв'ю вона докладно розповіла, як їй вдалося винести всі ці позови.

Вона згадує своє життя до війни із сумом. Її рідний будинок у селі Кардашинка був сповнений радістю та надією. Але коли російські війська увійшли до села, все змінилося. Ірина намагалася допомагати своїм сусідам, але настала трагедія.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Люди були в шоці, у нас у Кардашинці томати вирощували огірки, капусту. Люди говорили: "Не знаємо... Будемо сіяти чи не сіятимемо, а кому?". А я кажу, що наші хлопці прийдуть, їх треба буде годувати, тож треба сіяти."

Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube

11 червня став днем, який назавжди змінив життя Ірини. Внаслідок вибуху російської гідроелектростанції її село було затоплено. Українські рятувальники евакуювали людей, але російські військові стріляли у беззбройних цивільних, включаючи Ірину.

"Я повернулася і побачила, що на дачі, на найвищому даху, знаходяться росіяни. Один стояв за колоною, ще двоє вискочили з горища. Я повертаюся і говорю нашим рятувальникам, що вони на даху, і почався обстріл Під час цього обстрілу було пробито човен, у ньому – семеро людей було поранено, у тому числі я, а троє було вбито."

Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube

Один із снарядів вразив Ірину в обличчя. Вона втратила око, зазнала серйозних пошкоджень обличчя. Але завдяки медичним зусиллям їй удалося вижити. Рятувальники вивезли її, а лікарі у Миколаєві виборювали її життя.

"Погано дихаю носом, перегородка викривлена, важко дихати лівою ніздрею, і треба протез ока поставити."

Нині Ірину чекають ще кілька операцій та процедур. Вона розповідає своєму чоловікові про свій стан і вірить, що все буде гаразд.

Попереду на неї чекають ще труднощі, але головне, що вона не втрачає надії та сил боротися. Адже після перемоги вона мріє повернутися у своє село та продовжити роботу на рідній землі.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що оберуть сільськість з усієї росії: демограф розповів, в якому місті може не залишитися українців

Вам варто дізнатися, що потрібно готуватися до потужних ударів: українців закликали не нехтувати тривогами